poniedziałek, 22 lipca 2013

PAVLOVA, idealny deser w letnie dni

Jest tak pysznie ze musialam sie z Wami podzielic i widokiem i przepisem :))
Moje najlepsze i wychwalane wypieki tworze dzieki stronie Kotlet.tv , tak jest i tym razem...





  • Czas: przygotowanie to raptem 20 minut + pieczenie 1,5 godziny. Pavlova będzie gotowa jeśli zaczniecie 4 godziny wcześniej.

  • Ilość porcji: spora Pavlova na kilka osób, 24-26 cm średnicy

Składniki

  • 5-6 białek
  • 300 g cukru pudru
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka octu z jasnego wina
wierzch:
  • 400 g śmietany kremówki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • świeże owoce ( ja uzywam mrozonych owocow lesnych)



Bialka miksujemy na sztywna piane, dodajemy do ubitej juz piany powoli cukru pudu, mieszamy.
Dodajemy mąki ziemniaczanej i octu, mieszamy..
Mase wylewamy na wylozoną papierem do pieczenia blache i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy 90 min...
Po upieczeniu probujemy dac bezie wystygnac, co jest bardzo trudne bo zapach sprawia ze chcemy ją jesc od razu.
Miksujemy smietane z cukrem pudrem ...
Ja daje owoce i bita smietane obok, mozna tez tedodatki polozyc na bezie, wedle upodobania...
Pyyyszne i proste . Na upalne dni jak znalazl :))
Smacznego!



7 komentarzy:

  1. ja już chyba nie mogę patrzeć na słodkie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. hej ciekawie tutaj:) może poobserwujemy ? zapraszam do mnie na nowy makijaż ;)

    http://fashion-crown.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. kocham Pavlową :)wiem, że nikt nie lubi zostawiania linków do siebie, ale dzięki temu możemy się wszyscy znależć :)
    mam nadzieje, że się nie pogniewasz :)
    mybeautyjoy.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedy znów tu coś napiszesz?

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniami! Ale mnie teraz na taki deserek ochota przeszła :)

    OdpowiedzUsuń